Stress bij jonge kinderen

Een gedoseerde vorm van spanning is een onmisbare factor voor een gezonde ontwikkeling.

Stress bij jonge kinderen

Deze spanning helpt, om ons aan veranderende omstandigheden aan te passen en om ons voor te bereiden op nieuwe uitdagingen. Kortom, spanning en stress, die op een gezonde manier komt en gaat, heeft een positieve uitwerking.

Maar er is ook een ander verhaal; frequente hoge stress, oftewel chronische stress, is toxisch. Het heeft schadelijke gevolgen voor onze gezondheid. En als chronische stress in de kindertijd meermalen optreedt, is de kans op psychische en lichamelijke klachten groot op latere leeftijd.

De ideale situatie is, dat we preventief werken ten aanzien van stress bij kinderen. Maar in het leven van een kind, zijn er regelmatig situaties die buiten hem of haar omgaan. Waardoor er steeds vaker stress op jonge leeftijd voorkomt. Denkend hierbij aan verlies (overlijden, scheiding), pestgedrag, hoge eisen op school, drukke agenda’s, maar ook leermethodes die niet bij het kind passen, waardoor het zelfvertrouwen daalt en faalangst en stress om de hoek kijken.

Het goede nieuws is, dat het brein plastisch is en altijd opnieuw geprogrammeerd kan worden en met voldoende positieve motivatie van ouder en kind zijn er altijd stappen te maken!

#daviscounseling #zelfvertrouwen #stressjongekind #stralendesterrenkindercoching

Geplaatst op dinsdag 24 november 2020.

Over Stralende Sterren Kindercoaching

Dit bericht is geschreven door Stralende Sterren Kindercoaching. Het bedrijf valt onder coaching uit Hengelo. Trefwoorden van Stralende Sterren Kindercoaching uit Hengelo : dyslexie, lees- of rekenproblemen, AD(H)D begeleiding,Davis counseling, Davis methode, kindercoaching, kindercoach, pubercoach, beelddenkers, leerproblemen, bijeenkomst dyslexie, workshop hooggevoeligheid, adhd counseling, reken counseling, dyslexie counseling, davis methode, kindercoach Twente, kindercoach Hengelo,.

Lees meer over Stralende Sterren Kindercoaching.